Roots in Rotterdam

Start - RootsinRotterdam

Start

OverRinR - RootsinRotterdam

Over RinR

Deelnemers - RootsinRotterdam

Deelnemers

Contact


140278

Afrikaanderwijk 1959

Ik ben geboren in de Afrikaanderwijk in Zuid. Maar zoals zoveel kinderen die in deze periode geboren werden, vond de bevalling plaats in de Kraamkliniek Putseplein, gevestigd in de voormalige pastorie van de er naast gelegen Putsepleinkerk

Mail Rob Andeweg

Mijn geboortehuis in de Schalk Burgerstraat bestaat niet meer. Ergens midden in dit straatgedeelte moet het hebben gestaan, maar als zovele andere is het hele woonblok gesloopt en vervangen door kwalitatief betere woningen.


Bloemhof 1960-1978

Binnen één jaar verhuisden mijn ouders en hun kinderen naar de 1e Balsemienstraat 26 in het nabijgelegen Bloemhof. In dit huis(je) woonden we met ons gezin van 6 personen op nog geen 70m2.
Bloemhof 1978-1989

Na mijn vertrek woonden mijn ouders nog vele jaren in de Balsemienstraat; de samenstelling van de bevolking veranderde in die periode snel. Veel nieuwe bewoners van andere nationaliteiten en van een ander geloof. Mede daardoor daalde het ledenbestand van de gereformeerde kerk waar toe mijn ouders behoorden in rap tempo met als gevolg dat de Putsepleinkerk na 79 jaar trouwe (kerk)dienst in 1980 werd gesloopt.


Strevelswijk (1989-1997)

In 1989 verhuisden mijn ouders naar de Heer Daniëlstraat 46 in de Strevelswijk. Mijn vader heeft relatief kort van deze nieuwe woning kunnen genieten. Op 16 september 1993, op 64-jarige leeftijd stierf hij aan de gevolgen van een hersentumor.

Vanaf dat moment voelde Frouk zich steeds minder thuis in het huis aan de Heer Daniëlstraat.
Daar heb ik mijn hele jeugd gewoond,tot mijn 18e jaar; toen vertrok ik voor mijn studie naar Amsterdam.

Vreewijk (1997-2005)

Mijn moeders zoektocht naar een woning waar ze zich veilig en vertrouwd zou voelen, bracht haar in 1997 naar de  Dordtsestraatweg 393 in Vreewijk. Daar overleed zij – onverwacht – op 76-jarige leeftijd aan een hartstilstand.


Biografie Rob Andeweg